Detta är vi

399744_10151209418590126_993633855_n

Bild tagen av bästa Tilda Norén!

Under våren 2011 presenterade Daniel en idé för mig. Eller rättare sagt, vi började prata om att bli självförsörjande och flytta ut på landet. Jag var helt med på tanken men trodde kanske inte att datanörden Daniel faktiskt skulle gå hela linan ut. Vid det tillfället bodde jag själv i Stockholm och jobbade på en reklam/kommunikationsbyrå mitt i smeten.

Med några snabba vändningar så flyttat till en liten gård i Kalmar län. Vi har insett att denna gård är lite väl liten, eller främst att våra ekonomibyggnader inte räcker till så det kommer bli lite förändringar snart.

Kärnan i det hela är att vi ska kunna vara så gott som helt självförsörjande, i första hand på mat till oss och foder till djuren. Daniel kollar lite på energifrågan och jag funderar lite på hur man eventuellt skulle kunna ta tillvara på ullen från fåren och dylikt. Vi har en miljard projekt i huvudena och ska försöka kristallisera dem och förverkliga så många som möjligt inom en snar framtid.

Anledningen till att vi vill vara självförsörjande? För att vi vill veta hur maten vi äter är framodlad. Odlad, inte producerad. Där jag har hållit ett frö i handen som sedan utvecklats till att bli något vi lägger på tallriken.

När det kommer till djuren så är det viktigt att de levt ett bra liv ute i friska luften med stora hagar som tillfredsställer deras naturliga behov. Djuren hos oss är individer med namn och personligheter. Raserna är gamla svenska lantraser som inte avlats fram för att växa så snabbt som möjligt utan för att klara av vårt utomhusklimat hela året om. Lantraserna växer långsamt och stadigt och är inte ”slut” när de är ettåriga värphöns.

Leva mer som förr, med vissa tillägg så som internet, bakmaskin och bil, det är vad vi vill!

En längre presentation av oss skrev vi till tidningen Åter och återfinns här för de som önskar läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *