Publicerad den Lämna en kommentar

Jejje

Ja, ”je” delen i Daje gård kommer ju då från mitt namn, Jessica, eller Jejje som ursprungsbefolkningen kallar mig. Jag är född i lillbyn utanför Södertälje, som barn matade vi får med knäckebröd och om vårarna plockade vi vitsippor i skogsdungarna. Som stor hittade jag till storstan och 2011 flyttade jag ner till Kalmar och året därpå hittade vi vår gård en halvtimme bilfärd söderut.

Mitt fokus är grödorna och djuren. Att plocka, så, tappa förpåsen, skörda, sylta, misslyckas, safta, förädla, gödsla, glömma tvätten, klia, mjölka, halka, baka och så vidare! Att se till att allt mår så bra som möjligt, att allt ska kunna fungera ihop. Att jorden är näringsrik, att djuren får bete sig så naturligt som möjligt och att människor tids nog ska kunna komma till oss och ta del av allt detta. Få upp ögonen för det närproducerade och det ”äkta”.

Det finns många drömmar om vad jag vill göra här på gården. Ett litet ”inn” vore väldigt skoj och en gårdsbutiken borde vi ha! Än så länge säljer vi mest lite livdjur, lite plantor, ägg och i den mån vi kan, grönsaker.

För närvarande går jag hemma och har hand om våra två barn, födda 2014 och 2016, och tillsammans går vi och småfixar om dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *