Kontakta oss

Vi befinner oss i närheten av Kalmar, ni når oss enklast via mailen!

vi@dajegard.se

 

14 svar på “Kontakta oss

 1. en förfrågan, säljer ni skånska blommehöns?

  1. Tanken är att vi ska göra det, än så länge har vi dock inte fått fram några kycklingar men tre hönor ligger och ruvar så förhoppningsvis kommer ett gäng om ett tag. Eftersom det är genbank så måste kycklingarna vara minst 8 veckor innan de säljs så det dröjer tyvärr ganska lång tid innan vi har några leveransklara höns.

 2. Sender dere egg til Norge? Ønsker egg av Skånske blommehøns.
  Mvh Oddbjørg Olsen

  1. Tyvärr får vi inte skicka ägg utanför Sveriges gränser då vi inte är registrerade som exportörer hos Jordbruksverket. Vet tyvärr inte någon som är det heller men ta kontakt med folket på kackel så kan de säkert hjälpa dig!

   Vänligen
   Jessica

 3. Hej! Jag läste om er och er gård i Åter, och såg att ni har liknande projekt/djurhållning/odlingsplaner mm. som vi. Vi bor utanför Vissefjärda på en liten liten gård med 2 grisar och 3 getter. Odlingar på g. Vi är relativt ”nya” i trakten ( köpte vår gård för 2 år sedan) och skulle gärna hitta ett nätverk med folk i trakterna som pysslar med liknande som vi. Hör gärna av er! Med vänlig hälsning, Elin Simson

  1. Hej Elin!

   Vad roligt med fler likasinnade! Speciellt så nära också! Släng gärna iväg ett mail till oss så kan vi försöka boka in någon dag att ses framöver. =) Mailadressen är vi@dajegard.se

   Vänligen
   Jessica

 4. Hej! Vad roligt att hitta in till er! Vi köpte vår lilla gård i höstas så nu är vi också på g med att förverkliga våra drömmar om självhushållning. Vi bor också i Småland men en bra bit från er, i Lagan.
  God Jul!
  Hälsningar
  Anna

  1. Hej Anna!

   Vad roligt! Det är ett väldigt spännande liv! Långt från det man är van vid men väldigt roligt =) Vi har varit lite tysta på hemsidan, mest på grund av att så mycket annat händer som vanligt men vi ska försöka få till ett inlägg snart igen =)

   Har ni vägarna förbi österut så är ni varmt välkomna att titta in på en kopp kaffe/te!

   God fortsättning!

   /Jessica & Daniel

 5. Hej!

  Går det köpa ägg ifrån er, och få de sänt på posten?

  Med vänlig hälsning, Eilert

  1. Hej Eilert!

   I dagens läge så skickar vi inte ägg med posten tyvärr. Från och med i år så godkänns inte heller inte Skånska blommehöns som genbank om de kläcks fram från en kläckningsmaskin har jag för mig, om det är något som är av intresse för dig. =)

   Vänligen
   Jessica

 6. Hej, jätte kul att läsa om er gård. Min familj flyttade till landet för ca 5 år sedan och jag har skaffat Blekingeankor och gammelsvenska dvärghöna och har tänkt att skaffa får så småningom,gärna gammal lantras. Vi bor i Oskarshamns kommun och jag skulle gärna vilja se hur ni har ordnat med era djur för att se hur jag skulle kunna göra och få inspiration.
  Med vänliga hälsningar
  Saga

  1. Hej!

   Vad roligt! Ankor har jag högt på önskelistan men vi måste nog vänta lite innan vi tar in fler djurslag på gården. Det är vad vi sagt iallafall, så får vi se hur det går 😉

   Du/ni är varmt välkomna att komma och hälsa på! Jag är hemma mammaledig nu ett tag framöver så jag är mestadels på gården, Daniel är hemma om kvällarna och på helgerna. Hojta till om något datum som kan passa er, vi är uppbokade denna helg och nästkommande men efter det så är det lugnt!

   /Jessica

 7. Hej
  Jag letar efter Blommehöns att köpa, gärna 5-6 st + tupp för husbehov och sällskap. Föder ni fortfarande upp?
  Mvh Emy

  1. Hej!

   Jo, vi föder fortfarande upp men nu i kylan är det inga hönor som vill ruva 😉 Skulle gissa på att nästa kull kläcks i början av sommaren men kan inte garantera något vad det gäller tid. Om det fortfarande är aktuellt för er då så hör av dig i juni så ser vi efter om några kycklingar kläckts (kycklingarna måste vara 8 veckor innan de kan levereras)!

   Vänligen
   Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *