Publicerad den Lämna en kommentar

Phu!

Ja, nä tomaterna rodnade då visst aldrig. Det är nämligen gula tomater vilket jag lyckades läsa mig till när jag tyckte det var märkligt att de inte mörknade. Sorten heter Taxi och har väldigt goda, gula, tomater. Igår plockade jag in 4,5 kg av dem, då var några lite övermogna men eftersom vi tänkt göra tomatsås på dem så kvittar det!

Tomater, Taxi

Att det är skördesäsong är svårt att missa. Vi har plockat in körsbär, vinbär, blåbär, hallon, rosenbönor, bondbönor, vitlök, potatis, morötter, rödbetor och några miniatyrpalsternackor! Det är mycket kärlek på gården, även när det gäller grönsakerna har vi märkt 😉

Morotskärlek

Jag märkte också att det var polkabetor jag sådde. =) Trevlig överraskning när man började skiva upp dem! Ska ha bättre koll på vad jag odlar nästa år tänker jag… Att ha 5 st sommarsquashplantor är till exempel lite väl överdrivet.

Tyvärr hinner vi inte riktigt med allt, det är ju så himla mycket som ska göras på samma gång! Skörda, ta till vara på allt, vattna, fånga rymmande kaniner, ta hand om hönsen som fått tillbaka kalkfötterna, slå gräs till fåren vars hage har slut på bete och som vi ännu inte kan ta över till den nya hagen eftersom den inte är stängslad ännu och vi har heller inte tagit bort allt hö/halm som ligger slaget där. Ta tillvara på hö/halm och lassa in det med mera. Att lia är väldigt roligt när man väl fått in snitsen på det men vilken tid det tar. Grannen kom och hjälpte oss med sin traktor när vi inte orkade slå längre men jag är ändå stolt över hur fint vi fick till liandet!

Slagit med lie

Som tur är så har vi haft en del besök här på gården som hjälpt till något ovärderligt! Både vänner och familj har varit här och dragit sitt strå till vår stack. Tusen tack till er alla!

Min brorson hjälpte gärna till med vattningen.

Vattna

Två av systrarna, mina systerbarn, mor och far har hjälpt till med hässjorna.

Göra hässjahässjor i sicksack

Pappa och Daniel har byggt egna lådor för att göra handpressade halm/höbalar som vi går in på mer detaljerat i ett senare inlägg.

Göra halmbalar för hand

Och så har vi fått lite fler kycklingar här hemma också!

kyckling

Vad gäller finaste tösen Astá så är hon väldigt bra i sina ben just nu. Ingen hälta på väldigt länge och hon springer glatt omkring i skogen, hoppandes och studsandes på sitt vanliga kängurusätt. Vi ska tillbaka till veterinären för att dubbelkolla lite blodvärden nu i månaden och sedan kanske sänka kortisondosen ytterligare.

Asta nästan 1,5 år

Äntligen har hon börjat fälla sin vinterpäls, något sent kan tyckas men men! Att borstas är dock inte hennes favoritsysselsättning, då hellre bada i lagom midjehögt vatten! 😉

Badande hund

Det som står på tur att göras är; fixa kaninhage samt olja in/måla kaninburarna, ta hand om hönsens fötter och mocka ur hönshuset, kontakta veterinär som ska komma ut och ta prover på fåren för en MV3-status, stängsla ny hage till fåren och flytta dem dit, skaffa bagge samt fixa välkomsthage till honom, skörda, skörda och skörda.

Som sagt, phu! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *