Publicerad Lämna en kommentar

Det är mycket med det jordiska!

Som sagt så grönskar det på gården och det rejält! De röda vinbären har börjat rodna och strax kommer nog tomaterna göra detsamma. Var dag så skördar vi sallat, sareptasenap, kinesisk salladskål, mangold och spenat.

Sallat, mangold och spenat

Eller ja, vi försöker hinna skörda sallaten innan någon annan (läs hunden Astá) hinner före och tuggar i sig allt! 😉

Vi bor ju i det natursköna Sverige, vars somrar är pålitligt opålitliga och är det inte störtregn, brännande hetta eller hagel så är det fallande temperaturer. I veckan som var så kom ett av dessa regn, som förvisso gav oss en fantastiskt vacker regnbåge och solnedgång men som även förde med sig en försmak av höstens råa kyla. Ner till åtta plusgrader skulle temperaturen falla under natten.

Regnbåge

Tack vare våra fina vänner på Ekoplantan så får vi tips om vad som bör göras i trädgården, både säsongsmässigt och när naturen spelar sina spratt. Först så var det när vi fick prognoser på regn upp mot 40 mm på en natt. Då fick man rådet att ta in tomatplantor och täcka jorden vid salladsplantorna så inte regnet skulle slå sönder bladen och att det inte skulle stänka grus på plantorna. Vi lade ut både gräsklipp och nyflisat flis i landet.

Grönsaksland blir klart för regnDetta är även bra för att täcka mot ogräs, så förhoppningsvis slipper vi rensa så mycket framöver! Dessutom blir det väldigt fint.

Röda vinbär

Förra veckan, då temperaturen rasade så satte jag mig därför med hund, katt, kaffe och bok i växthuset på kvällen, tände massa värmeljus och ett par fotogenlampor. När skymningen började falla på så smög vi som hade ben ut och ljusen fick stå kvar och värma i den ruggiga natten!

Katten tyckte det var alla tiders när nästan alla var samlade på hennes favoritplats! Hon gjorde sig så fin så för oss 😉

TvättkattKatt tvättar sig

Finaste tuppkammen! 😉

Katten BirgittaSå har vi fått ytterligare en kyckling, så nu är de sex stycken till antalet! De är så söta de små piparna!

Apropå pip så har Astá hittat en ny rolig leksak. Hon vet inte riktigt vad hon ska ta sig till med den, om den är jättehärlig eller bara jobbig och konstig men rolig är hon när hon leker!

Vi har även inskaffat en äggkläckningsmaskin men det är Daniels område så det får han skriva mer om sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *