Publicerad Lämna en kommentar

Så, rensa, plantera, rensa…

Oj vad snabbt allt går nu! Jag är borta en vecka och kommer hem till ett växthus som liknar en djungel, en odlingsplätt som bara var jord sist jag såg den och nu spirar både det ena och det andra och trädgården ska vi inte ens gå in på!

Körsbärsblom

Nu har jag inga bilder tyvärr för hur det såg ut i växthuset när jag kom hem men veckan innan så var det lite såhär.

PlantorTomaterna hade precis börjat blomma…

Tomatblomma

Alla dahliaknölar hade börjat grönska.

Dahlia

Och katterna har fattat att växthuset is the place to be!

Katten BirgittaNär jag kom hem så var dahliorna lika höga som trälådorna de stod i så de blev utplanterade på en gång. Tänkte passa på när det ändå är mulet och regn ett par dagar. Jag planterade dem ju i plastpåsar vilket gjorde omplanteringen hysteriskt enkel, bara att skära sönder påsen med en vass mattkniv och stoppa ner hela jordknölen i jorden. Inga rötter som skadats och inga stjälkar som ryckts av!

Min fina skiss för odlingslandet ser ut såhär.

OdlingsskissAvancerat skapad i paintbrush, man ska inte underskatta de små programmen i datorn! 😉

Om ni inte förstår så är de fina ljusgröna cirklarna med små röda prickar röda vinbär, de mörkgröna fläckarna är såklart rabarbern och brevid den ser ni mina fina jordgubbsplantor. De mörkare gröna ovalerna med gröna småprickar är vindruvor!

Helt skalenlig är inte skissen heller, mittremsan är nästan dubbelt så bred som de övriga odlingsrabatterna så lite saker att stå på (för att underlätta ogräsrensningen) är också utplacerade.

Än så länge har potatisen börjat kika fram, rödbetorna, morötterna och salladen likaså. Vitlökarna och luftlökarna tar sig superfint och sareptasenapen är superfin!

Odla Odla Odla

Rosenbönorna har jag förodlat inne och i växthuset men har nu fått flytta ut.

Solskyddade plantor

Och nu börjar det åska så det är dags att dra ut modemet!

Mer senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *