Publicerad den 2 kommentarer

Katterna och hönsen

I förra veckan kom då de sista djurslagen (för i år) till gården!

I onsdags hämtade jag 10 blommehöns och 2 tuppar och fram tills jag åkte så var det fullt ös med att få klart hönshuset och hönsgården.

Tuppen som inte heter Orvar. Den andra heter Orvar men jag har glömt vad jag döpte denna till =)

Vi har alltså spärrat av en del till hönsen så de inte har hela hönshuset och eftersom huset är från början på 1900-talet så är golvet konkavt, väggarna sneda och taket sviktar. Detta gör det då inte så himla smidigt att bara slå upp en vägg utan vi fick mäta och såga ur väldigt mycket av virket för att få det på plats!

Gustav var väldigt händig och hjälpte mig inne med väggen och Stoffe och Jocke var hjältarna som fick upp stommen till hönsgården! Problemet som uppstod vid detta bygge var att vi uppenbarligen har två getingbon i taket på hönshuset. De var inte riktigt lika förtjusta i vårt bankande och skruvande så när Daniel kom förbi för att se hur det hela artade sig så fick han sig ett stick i ena öronsnibben. Ajaj. Såg dock väldigt roligt ut när den svällde upp 😉

Dessa getingbon hindrade oss även från att på ett smidigt sätt kunna få upp hönsnätet eftersom vi var tvungna att se till att inte några irriterade invånare fick för sig att hitta på dumheter.

På onsdagen var dock allt nästan klart, jag hade inte hunnit ordna med några ordentliga reden men vi la in en flyttkartong som de kunde kura upp sig i. Eftersom hönsen bara är mellan 2-4 månader så lägger de ändå inte ägg ännu så jag kände att det inte var superviktigt att det fanns på plats från början! Ena delen av hönsgården hade heller inte fått upp något nät på ovansidan men största delen var i alla fall täckt!

Så iväg till Gullabo och hämta hönsen och sen hem och snickra klart det sista!

I dagens läge ser då hönsgården och hönshus ut som följer

Hönsgården ska få en stengrund och nätet ska sättas dit ordentligt såklart.

Sittpinnar och bajsfångare. Hönan med den lilla mössan heter Ebba!

Hönsredena, taket sluttar för att hönsen inte ska sätta sig där och bajsa, dock måste jag sätta dit en liten list nertill eftersom hönsen sprätter ut halmen som är däri.

Så när hönsen var på plats så var det dags för kissarna! I torsdags tog jag färjan över till Visby, mötte upp Lana, Michelle och den sistes kusin. Kattungarna har vuxit till sig sen vi såg dem sist men är fortfarande söta små ungar! Vi åt lite glass i hamnen och sen åkte jag hem för att introducera katterna med Astá…

Katterna heter då Bosse och Birgitta. De ser ganska hårda ut men är väldig gosiga båda två! Birgitta är något keligare än sin bror som vill gärna leka!

Bosse har några få vita hårstrån på en fläck bakom höger öra, som ett örhänge typ 😉

Birgitta har en liten vit medaljong på bröstet

Mötet med Astá gick som det gick. Vi höll i Astá som sååå gärna ville ge sig i kast med att leka med de små. Efter ett tag så kom hon ner i varv och de kunde i alla fall titta på varandra 😉

Nu, efter nästan en vecka så går det mycket bättre. Katterna stryker sig då och då mot valpen som i sin tur får tillåtelse att slicka dem ibland. Emellanåt vill hon fortfarande jaga dem men de har hitta sina gömställen där de är säkra! 😉 Ett problem som vi inte tänkte på är detta med kattlådan. Kattbajs är uppenbarligen jättegott för valpen… Så nu kör vi att hon inte får gå in i badrummet alls. Något som hon lyder så länge hon vet att vi har koll men hon är en ögontjänare, inget snack om saken!

I övrigt så börjar vi få lite rutin på djuren, vi försöker också umgås med dem så mycket som möjligt men det är svårt att få tiden att räcka till! Valpen tar ju mest tid och hon är ju den som vi faktiskt satsar på att få lydig så den prioriteringen känner vi är helt korrekt! Idag fick hon plaska med vatten i en balja, något som hon tyckte var lite läskigt i början men sen sjukt kul!

2 svar på “Katterna och hönsen

 1. Kan tipsa om en grym kattoa som minskar kattsanden på golvet samt gör bajset svåråtkomligt för Astá:

  http://www.amazon.com/CLEVERCAT-ENTRY-LITTER-INNOVATIONS-CV77000/dp/B008NSD9CM/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1343330033&sr=8-14&keywords=litter+box+top+entry

  Kan även tipsa om en grym kattsand som både är naturlig och luktfri då den är gjord på valnötsskal:

  http://www.amazon.com/Blue-Naturally-Multi-Cat-Clumping-Litter/dp/B00791W1T6/ref=sr_1_5?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1343330145&sr=1-5&keywords=walnut+shell+litter

  Stor kram till hela familjen – två- som fyrfotade!

  1. Oh! De ser sjukt bra ut! Vet inte om det är värt att kosta på oss transporten av det hela eftersom tanken är att kissarna ska göra sina behov utomhus när de väl är mogna för att bli riktiga utekatter men om de skulle vägra så kommer både och flytta hit asap! =D

   Kram på er också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *