Publicerad den Lämna en kommentar

Slakt

Tyvärr har vi nu blivit tvungna att slakta lille galten Arthur. Han blev halt på nytt och det ville inte ge med sig så vi kände att det var bättre att slakta honom än att låta honom gå och ha ont. Väldigt trist då han var en väldigt trevlig och fin galt som vi gärna hade haft kvar ytterligare ett år men nu blev det som det blev.

Nu ska vi istället hyra in en vuxen galt som ska få betäcka gyltorna.

En försvinner men ytterligare ett lamm har kommit till världen.

Vit roslagsbagge med mamma

Kristina har lammat och hon fick tvillingar men dessvärre kom ena lammet på ett eller annat sätt ut från lamningsboxen. Kanske var det tackan som stötte bort lammet, kanske lyckades det bara tråckla sig ut genom grindarna. När vi väl upptäckte detta så hade det gått för lång tid så Kristina vägrade ta tillbaka henne. Som läget är på gården nu har vi krasst nog inte tid för ett flasklamm. Det lammet var dessutom ganska medtaget så vi vet inte om den hade ork nog att komma igång och dia ur nappflaska heller. Med andra ord så blev det slakt av det lammet också.

Känns helt klart tungt med båda dessa slakter men har man djur måste man också kunna slakta dem innan de börjar lida. Vi är ändå glada över den nya lilla baggen i flocken!

Roslagslamm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *