Publicerad den Lämna en kommentar

Vårsol

Vi njuter alla här på gården av det härliga vårvädret som äntligen kommit! Grisarna njuter för fullt, kaninerna skuttar glatt runt i sin nya hage, fåren ligger och jäser i väntan på lammen och hönsen sprätter glatt i jorden.

Linderödsgalt i solLinderödsgrisarGotlandskaninerBlommehöns Roslagsfår

Vår tappre tupp Frans gick hädan för ett par veckor sedan, ytterligare ett offer för duvhöken tyvärr. Eftersom vi hade fem tuppar och tio hönor så SKA ju några av tupparna slaktas men han hade ju vuxit in väldigt bra i sin roll som högste tuppen i hönsgården så det var synd att han gick åt. Det är förresten väldigt stor skillnad på äggen nu när hönsen vill gå ut och picka igen (de vägrar gå ut om det regnar eller är snö på backen…), gulorna är verkligen gula igen efter att ha varit ganska bleka under vintermånaderna.

Rakel och hennes små lamm, Ragnhild och Rufus, går fortfarande i en egen liten box men vi har tänkt släppa ut dem senare idag. Lillkillen är dock lite kletig i ena ögat så det får vi ha lite koll på och lilltjejen är lite lös i magen och blir väldigt kladdig där bak så där får vi också vara med och tvätta lite. Annars verkar båda syskonen må bra och Rufus skuttade glatt runt idag på förmiddagen och provade kraften i sina taniga små ben. =)

Bagglamm Roslagstacka med lamm Tacka och lamm Tacklamm

Jag passade på att vara ute och skola om tomat-, chili-, paprika och aubergineplantorna idag, så mycket skönare att stå vid planteringsbänken och slippa bry sig om jord som hamnar överallt. Astá var självklart med ute och hon som älskar att ligga i solen tyckte till och med att det blev för varmt idag så hon övergav sin kudde på verandan och lade sig i den lilla skuggan vid shersminbusken istället!

Chiliplantor Lapsk vallhund

Sist men inte minst så har ju massor av blommor kommit upp nu, idag öppnade sig även den första tulpanknoppen så nu är det verkligen vår på riktigt!

Tulpan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *