Publicerad Lämna en kommentar

En kaninhage klar

Efter lite om och men så är äntligen tjejernas del av kaninhagen klar! Idag byggde jag en trapp till dem som jag är hyfsat nöjd med. Den övre rampen är avtagbar då det kan vara smidigt när man gör rent buren tänker jag.

Trappa till kanin

Tjejerna fick hoppa runt lite själva ett par timmar först och oj vad de hoppade och sprang runt!

Gotlandskaniner

Gotlandskaninen Elsa

Sedan släppte vi även in Fridolf i hagen. Tanken är ju självklart att de ska paras så vi får några kaninungar här i vår. Än så länge verkar de mest roade av att jaga varandra och när Fridolf väl kommer ifatt någon av flickorna så blir det ibland omvända roller så att säga. Alternativt att det blir fel ände som han ger sig på… 😉

Försök till parning

Tids nog så får de nog till det, de är ju ändå kaniner!

Kaniner

Nöjda och glada verkar de i alla fall vara med att få springa runt på lite större yta igen efter en vinter i burarna!

Vad gäller annat här på gården så är våren i antåg. Väldigt härligt efter denna gråa och blöta vinter. Julrosorna står i blom i trädgården och krokusarna skvätter sin färg lite här och var!

Julros

Krokus

Tackorna är högdräktiga och ska väl få sina lamm i slutet av månaden. De går och betar det lilla som finns i hagen, verkar föredra det framför höet märkligt nog. Vi slänger in lite grova tallgrenar och granar som föll under stormen i höstas och dessa gnager de gärna på.

Dräktig roslagstacka

Lille Valter är en väldigt snäll och fortfarande lite skygg bagge. Han är modig nog att komma fram om det finns en chans att man bjuder på något gott men skygg nog att springa iväg om man rör sig lite för hastigt.

Vit roslagsbagge

Det känns skönt att ha en bagge som inte är för på, det känns som att risken att sådana baggar börjar stångas är större än hos individer som unge herr Valter!

Snart tänker vi avgränsa hagen så de inte får särskilt stor yta att gå på, dels så att vallen kan växa till sig och dels så de inte går och betar samma yta som de betade förra året pga parasiter. De får gå på den mindre ytan tills dess att det börja växa på i den hage de ska gå på i år. På så sätt håller de sig samlade kring vindskyddet också vilket är bra för de tackor som lammar och kommer hållas i lamningsboxar första dygnet eller så.

Alla grisar mår bra nu men vi håller Arthur åtskild från tjejerna så han får växa till sig ordentligt innan nästa möte sker. De är dock väldigt intresserade av varann och han växer så inom en relativt snar framtid får de sällskapa varandra igen!

Linderödsgrisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *