Publicerad den Lämna en kommentar

Chiliplantor!

Idag skiner solen och säger att snart är det vår! Meteorologerna verkar inte riktigt överens med solen, de säger att i veckan kommer ett nytt snöoväder. Hursom så känns det bra att med solens värmande strålar och jag har kikat till våra små chiliplantor som såddes förra veckan.

IMG_6168

Jag har blivit mycket positivt överraskad av den värmematta jag köpte till fröerna. Skotten är redan ett par centimeter i de flesta så-lådorna!

Man märker skillnad på de olika sorterna och deras grovillighet. De fyra sorterna jag sått är Bishops Crown, Fish Pepper, Wrinkled Old Man samt Chiliega Picante och jag har satt två frön i varje liten ”såkil” så totalt 12 frön av varje. I fallande ordning har grobarheten visat sig, Bishops Crown grodde redan i torsdags, dvs efter fyra dagar, och följande två var inte sena att haka på. Den sistnämnda, Chiliega Picante, är dock lite trögare. Där är ett frö som just börjat gro, övriga vilar fortfarande. Därför har jag flyttat dem till en egen låda, där de får fortsätta stå på värmemattan.

Övriga plantor får nu klara sig utan 25 grader men får istället växtbelysning från lysröret vi köpte förra veckan. I veckan som kommer ska jag omskola dem så de får lite näring i jorden!

Solen väcker också djuren till liv, hönsen springer fort ut ur hönshuset så snart ljuset visar sig och även fåren känns mer tillfreds med livet.

IMGP3817 IMGP3825

Grisarna, ja de är ju glada och nöjda så länge de får mat 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *