Publicerad den Lämna en kommentar

Senhöst

Mörkret har entrat scenen. Vi drog tillbaka klockan i helgen och vips så var det kolmörkt klockan fem på eftermiddagen. Kylan står på vänt om kröken, under månklara nätter vågar den sig fram och inspekterar sina kommande ägor. Lämnar efter sig en hinna vit frost så vi inte glömmer vad som komma skall.

Det är något sällsamt med den här tiden på året. Väntan på vintern ligger i luften samtidigt som dagar med sol påminner om sommarens värme. Marken är täckt med höstens gyllene löv och småfåglarna söker sig närmare för att se vart de kan finna mat i vinter.

Om morgonen möts man antingen av blöt tung dimma som välter in i varje tillgänglig vrå eller av det tysta istäcket som ger världen en gnistrande kall inramning.

I helgen var min far över igen och hjälpte oss med lite elinstallationer. Vi har satt in en till lampa inne hos hönsen och lagat lampan som är i ”förrummet” i hönshuset. Han hjälpte även till att fixa så vi har en lampknapp inne vid höet så man inte behöver springa runt via stallingången för att få något ljus där inne!

Astá poserar med sin fina reflex-scarf. Gäller att synas nu när mörkret faller snabbt!

Daniel hjälpte sina föräldrar att rensa ut lite bråte ur deras lada och kom hem med ett släp fyllt av gammalt virke samt två omklädningsskåp i plåt. Virket har han sågat upp så det nu mer är ved och omklädningsskåpen är nu förvaringsutrymmen för fodersäckar, mössen får nu hitta sin mat på andra ställen.

Valpen har börjat kunna vara lös utan att jaga hönsen som går runt och söker mat.
Hönorna litar dock inte fullt ut på henne vilket nog är klokt 😉

Hönan Selma har börjat ta med sin kyckling ut i den stora världen och den springer pipande efter henne vart än hon går.

Astá tycker isen är hur rolig som helst och den morgon när det låg ett lätt snötäcke över markerna var hon först fascinerad och sekunderna senare överlycklig!

Hon var även med mig uppe i Stockholm förrförra helgen och skötte sig bra även om hon sin vana trogen skällde ut varje hund som kom inom synhåll ! Vissa saker var hon ju dock tvungen att skälla en hel del på, exempelvis såg hon en roddbåt ute på sjön för första gången. Fullständigt livsfarlig!

Sitter spänt och betraktar storstadsvärlden och dess duvor

Grisarna har nu fått ett plastjalusi för sin ingång till pyramiden så de kan hålla värmen lite bättre.

Soliga dagar så föredrar de dock fortfarande sin gamla provisoriska bostad, gäller väl att ta tillvara på solen så mycket som möjligt!

Agda bäddar halm i solen.

Man ser lätt vilken del som är fårens och vilken som är grisarnas

Fåren har nu en stooor extrahage där de får gå under dagarna. Halva åkern är instängslad med två eltrådar och de håller sig glatt innanför dessa. Hur mycket näring som finns kvar i gräset nu är väl inte direkt något att hänga i gran men de verkar ändå gilla att mumsa i sig de få gröna strån som finns kvar.

Nu ser man även fåren från sovrummet

Katten Bosse har nu blivit kastrerad och Birgitta har börjat gå på p-piller. Ledsen Bosse fick stanna inne i tre-fyra dagar efter ingreppet men allt har läkt ihop så fint så. Han är om möjligt ännu keligare nu och han har inte förlorat sin aptit på möss som tur är!

Birgitta njuter i solen

Och så avslutningsvis ett par filmer, en på kycklingen och en på grisarna! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *