Publicerad den 2 kommentarer

Kyckling på gården!

Igår föddes gårdens första kyckling!!!

Selma har ju legat och ruvat i ca tre veckor nu och igår när jag kom in i hönshuset hade hon gått av äggen för att lägga sig att ruva i ett rede uppe på väggen. Jag kände på äggen som hunnit svalna något och tog sedan det nya ägg hon lagt sig att ruva på.

När jag överlagt med Daniel så tog vi in äggen för vi tänkte att hon ändå övergivit dem så antagligen fanns det inget levande däri. Jag tog in dem och hade alla tre äggen i handen när jag plötsligt kände en rörelse mot min handflata och det visade sig att en liten näbb stack ut ur ägget! Daniel trodde ändå det var en dödfödd kyckling så vi knackade upp ägget lite till för att se. Jag tyckte mig se att den rörde sig lite grann och propsade på att den levde. Så gick jag ut med äggen igen, även det vi knackat upp lite och lade tillbaka Selma på äggen.

Imorse vid frukost hörde vi inget men då var vi lite stressade också så nu på dagen när jag var och kollade henne så hörde jag lite pipande från under henne! Snabbt hämtade jag Daniel och slängde in valpen så gick vi båda tillbaka. Det visade sig att det var den lilla kycklingen som vi hjälp på vägen som nu kikade fram från under mamma Selma! Nu ska jag ringa vår uppfödare och se hur man gör med en nyfödd kyckling! =D

2 svar på “Kyckling på gården!

  1. Hej! Vad spännande! Det är inget litet projekt ni gett er in på men jag är övertygad om att ni kommer att nå er vision. Saknade dig på ridningen idag. //Johanna

    1. Haha nä, eller hur? =D Det är fullt ös och väldigt roligt (ja förutom när rovfåglar dödar en tupp o dylikt!)

      Ja, var i Stockholm i helgen och kom hem senare än jag tänkt, men nästa vecka är jag på plats igen! =)

      /J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *