Publicerad 3 kommentarer

Kriget har börjat

Tidigare i veckan satte vi äntligen ut de fällorna vi beställt.

Vår första uppsättning bestod av 3 st Quickclip och 4 st Quick Clic. Dessa placerades ut i källaren (en liten), brygghuset (en liten + en stor), ladugården (en liten + en stor) och hönshuset (en liten + en stor).

(modell mindre, källa: motavack.se)


(modell större, källa: motavack.se)

De små är värdelösa. De har slagit igen ett antal gånger, men inte gett något någon gång. Tror vi. Idag när jag höll på att slänga dessa, så såg vi en ute på gårdplanen som hade fällt igen, på en mus. Det enda som var kvar var mushuvudet, så gissningsvis var det en vinst men skulle väl likaväl kunna något djur som släpat på musen och råkat få med sig fällan (och sedan ätit upp kroppen, men inte huvudet eftersom det var fast i fällan).

De större är väldigt bra. Varje gång de slagit igen, så har det legat en mus i fällan. Vi har väl snittat på 1-2 möss per dag, än så länge.

Dessa har vi betat med Trap Bait från The Big Cheese (som enligt dem är ”better than cheese”).

Idag har vi placerat ut fler av modell större, 5 st för att vara exakt. Inhandlade även 3 st modell classic, lite som referens. Dom funkade förr i tiden, tror jag. Funkar dom nu?

(källa: skadedjursfri.se)

Min plan är att försöka hålla lite statistik från och med idag, för att se om antalet fångade möss minskar övht. Jag skulle även vilja försöka leta upp alla hål de tar sig in genom, folk säger dock att det är omöjligt.

/ d

3 reaktioner på “Kriget har börjat

  1. tjaaa…. leta efter hål som är större än 5 mm i en gammal kåk Daniel då har du ett evighetsjobb 😉
    Det är bara att trimma katterna..
    Anki & Janne

  2. de gamla hederliga funkar finfint! men det är en nervpärs att rigga dem utan att själv får smäll på fingrarna…

  3. Anki & Janne, jo, det är väl tyvärr det :-/ Trimma katterna står på todo-listan, men än så länge är dom inte många veckor så att våga sig länge än 1m från husväggen är svårt 😉

    Nina, dom funkar sådär, jämfört med Quickclip, än så länge. Dom fångar ungefär lika många, men blir blodiga och är lite otrevliga att tömma. Men statistik är på väg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *