Publicerad 4 kommentarer

Nyaste tillskottet: Linderödssvin

Allting går undan och nu är även grisar bokade. Det blev två gyltor (hon-grisar som inte fött några grisungar än) från Ödsmåla i Halland.
Dessa grisar blev till genom en ”lyckad syskonparning”. Detta kan låta makabert men med tanke på att rasen Linderödssvin är utrotningshotad så får man ta till sådana metoder ibland.

Vi har haft kontakt med Ronny på Föreningen Landtsvinet som har varit mycket hjälpsam med att hitta rätt grisar till oss. Planen är att vi ska kunna sälja en del av grisarna som livdjur, för att hjälpa till att bevara rasen.

En del av kultingarna kommer självklart slaktas, för eget bruk på gården.

Magnus som vi köpt grisarna av skickade över en bild på sötnosarna (som är tänkta att heta Agda och Torhild):

(c) Magnus Brodin

Planen är att hämta hem dessa runt den 15e juli, alltså dagen efter fåren kommer hem. Det blir med andra ord ganska mycket som händer i juli 😉

/ d

4 reaktioner på “Nyaste tillskottet: Linderödssvin

 1. Kul blog 🙂 Vi kommer följa med spänning. Vi har själva köpt en liten gård och flyttar in några dagar efter er. Vi har fåglar till att börja med. Förutom hund och katt då. Så småningom har vi nog tänkt utöka djurskaran. Damm står också på önskelistan.

  P&I

  1. Roligt! =) Vart finns er lilla gård? Vi försöker skriva så informativt om det mesta, men misslyckas något mellan varven 😉

   /Jess

 2. I Småland, några mil utanför Jönköping. Känns som det är långt kvar, men det börjar äntligen bli mindre dagar kvar. Vi vill så mycket. Gärdsgård vill vi ha. Sist vi mätte så behövde vi bygga 120 meter… Så det får bli fårstaket så länge tills vi får mer tid.

  //P&I

  1. Haha, ja gärdsgård är ju fantastiskt fint men tar liiite längre tid än att slänga upp lite elnät/trådar! 😉 Man får ta lite pö om pö så står väl det mesta klart om si så där 50 år! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *