Roslagsfår

Ut i vår hage springer följande små roslagsfår:

Siv, född 20120404. Lite anonym i gruppen. Har vikarierat som dagmamma under perioder när vi haft lamm, lite av en utkik i gruppen.

IMGP3759

 

Sigrun, dotter till Siv, född 20120503. Lammet till höger på första bilden. Hon håller sig gärna i bakgrunden men är ändå nyfiken på människor och främmande saker i hagen.

IMGP3760

 

Svea, också dotter till Siv, född 201503. Väldigt social och trevlig. En tjuvparning men en ganska lyckad sådan som vi valt att behålla i vår flock!

Roslagstacka

 

Valter Vit,  född 20140402 uppe i Jönköpingstrakten. En väldigt snäll bagge, lagom skygg för att inte vara framme och stångas och tillräckligt modig för att komma fram om man har något gott i handen. Dessutom uppfostrar han bagglammen och låter dem inte hålla på att stångas med folk!

Roslagsbagge vit

 

4 svar på “Roslagsfår

 1. Hej! Jag är intresserad av att starta upp en ny flock med Roslagsfår. Tänker mig tre tackor för att sedan utöka genom avel.
  Har ni några till salu alt om ni har kontakter?
  Har SEnr.
  Mvh Josefine Ahlqvist
  0707163515

  1. Hej!

   Vi har fyra tacklamm till salu i år som finns att tinga, vi finns dock söder om Kalmar vilket kanske blir en lång resa för dig? (Enligt hitta.se så bor du i Riala =) )

   Vet inte om det finns lamm till salu närmare dig, du kan kolla på allmogefar.se och deras annonssida om det finns lamm till salu i dina trakter. Vill du köpa från oss är du självklart varmt välkommen att göra så! =)

   Vänligen
   Jessica Pettersson

 2. Hej!
  Är intresserad av att skaffa roslagsfår under vår/sommar – 19 och undrar om ni kommer ha några till salu då? Tänker i mindre skala, kanske 3-4 st tackor. Då det är våra första får 🙂

  1. Hej!

   Vad kul att ni ska skaffa får! Roslagarna är toppen, små nog att lätt kunna hantera när man ska klippa klövar & ull samtidig som de är duktiga på att beta!

   Tyvärr ska vi öka upp antalet i vår egen besättning nästa år så då kommer vi inte ha några tackor till salu. Skulle ni vara intresserad av någon bagge så finns det dock! Skulle det vara intressant så är det bara att ni hör av er. Om ni inte redan gjort det så kolla på allmogefar.se om det finns några annonser ute på tackor. Lycka till!

   Vänligen
   Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *