Lapsk vallhund

Den lapska vallhunden Astá (Kennelnamn är Tjakkes Ninja) är med oss dag och natt. Född den 12 april 2012 på Tjakkes kennel i Sunne.

IMG_1606

Vår första hund och nog sätter hon oss på prov många gånger med att skälla på allt och alla, matvägran, att vara näst intill hyperaktiv med mera men hon ger även en hel del! På mornarna när man vaknar blir hon alltid lika överlycklig över att se oss igen efter den långa mörka natten. Hon gnyr och ler (visar tänderna, vilket kan missuppfattas men hon ler alltså) och är superlycklig.

IMGP3390Katterna är hennes bästa vänner (de är inte riktigt lika entusiatiska över vänskapen men de accepterar den och låter sig gosas med och bitas på) och hon försöker få igång alla att leka, även fåren och grisarna…

IMG_4375Lyckligast är hon ändå när det är snö och hon får springa lös i skogen, finns knappt något bättre! Möjligen barn. Eller småhundar. Eller småfåglar. Eller att bli kliad i ljumskarna…

IMGP3470

IMGP3503IMGP3561 IMGP3694

Tanken är att hon ska valla våra får och möjligen andra djur här på gården men vi får se hur det går. Hon vill som sagt hellre leka med dem och lättaste sättet att valla fåren är att ropa på dem med en hink havre i handen… Jobba ska hon få göra på något sätt i alla fall!

IMGP3313

 

2 reaktioner på “Lapsk vallhund

  1. Sötaste Asta <3

    1. Bästa flickan! =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *