Publicerad den Lämna en kommentar

Midsommar!

Nu är verkligen sommaren här, på riktigt! För min del innebär detta även att jag börjat sommarjobba, sist jag hade ett sommarjobb var väl si så där en 15 år sedan men vad gör man inte när man är arbetslös? Hursom så tar detta bort lite tid från gården såklart men allt verkar sköta sig väl, min frånvaro till trots! 😉

Vit pion

Trädgårdslandet och rabatterna prunkar, redan nu måste vi börja skörda för att inte saker ska gå om intet! Ska prova mig på att frysa in hackad koriander tänker jag.

Koriander

Det går så himla fort nu! Nedan är två bilder på landet, den första tagen för en vecka sedan och den andre togs idag.

landet 13de juni landet 20de juni

Allt är verkligen på gång! I växthuset blommar chilin och ute har sommarsquashen börjat blomma!

Squashblomma

Tomaterna som tidigare bodde i växthuset har fått flytta ut. Dels har de blivit så stora att de upptog nästan allt utrymme därinne och dels blev det för varmt för dem. Bladen började rulla ihop sig och detta är uppenbarligen ett tecken på att de står för varmt! Så nu är de utspridda på tomten istället, några får de pryda den lilla verandan istället och än så länge har ingen klagat!

TomatVerandan

Katterna har ju som sagt hittat sitt favoställe så här års, nämligen växthuset. Om kvällarna får man se till att inte stänga dörrarna hela vägen annars har man en olycklig katt som står där och jamar på morgonen när man öppnar upp igen!

Slökatter

Kycklingarna är nu som sagt tre till antalet, de övriga äggen verkar vara döda, vad som hänt med dem har vi ingen aning om men något har uppenbarligen blivit fel eftersom de inte kläcks. De tappra tre är dock en härlig skala och mamma Skuld tar hand om dem så fint. Visar dem hur man ska leta mat, vaktar dem mot eventuella faror och drar runt på dem både ute och inne.

Höna och kycklingarna

Skånsk blommehöna och kycklingar

De små kaninerna börjar växa till sig och är sällskapliga och trevliga som vanligt. Fridolf har en ovana att kissa utanför den lilla låda jag lagt in i hans toaletthörna så jag måste försöka lösa det på något sätt. Katterna verkar lugna med våra små men idag kom Bosse nöjt travande över grishagen med en vildkanin hängandes i munnen… Får ha lite koll på honom känner jag men det verkar som att de vet skillnad på vilt och ”familj”. Senast igår låg han och gosade med Elsa och Astrid.

Astá och kaninerna går ju fint ihop. Hon är så lugn och duktig med dem, lilla skrotan!

Asta och Fridolf

Kanin

Annars är de ute i hagar av kompostgaller när vi är hemma. Än så länge har de inte börjat gräva men vi flyttar hagarna varje/varannan dag så kanske är det därför. Jag hoppas på det! Det räcker med att ett djur som gräver hål i gräsmattan… Det märks att alla tre gillar att vara ute, de skuttar runt på sakerna vi lagt in som skydd till dem, äter massa gräs och njuter i solen!

Elsa kaninen

Vad gäller Astás hälta så håller vi på att justera medicineringen så hon kan gå på så låg dos som möjligt utan att få några besvär. Det går lite upp och ner men överlag så är hon väldigt pigg och glad (om än tjock).

Lapsk vallhund

Hon har börjat våga gå i vatten nu också vilket är väldigt skönt för henne då det annars blir så varmt! Det får dock inte vara för mycket alger och sjögräs vid stranden för då vinner de hennes uppmärksamhet. Uppenbarligen är sådant väldigt gott enligt det allätande matvraket! 😉

Hund badar

Så önskar vi alla en glad midsommar från oss alla här på gården!

Astá

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *