Publicerad den 4 kommentarer

Astá och hältan

Idag ringde veterinären upp angående de blod- och ledvätskeprover vi tog förra veckan för att se om hon har någon autoimmun sjukdom. Resultaten var negativa, vilket såklart är jätteskönt men frågan om vad som orsakar hennes hälta kvarstår.

Så om två veckor ska vi till Läckeby igen och träffa den expert de rådfrågat, Ole Frykman. Hoppas han kan hitta vad som är fel och vad som bör göras åt problemet så hon kan få springa runt och leka snart igen.

Så vi fortsätter träna mycket mentalträning med henne vilket är ganska lätt eftersom Daniel tagit hem en pilatesboll som är LIVSFARLIG enligt den modiga hunden. Vi har kört lite korta pass med att låta henne ta godis som ligger nära bollen vilket tröttar ut hennes huvud. Hon är både rädd och EXTREMT nyfiken på den stooora bollen så det ska nog gå att vänja henne vid den tids nog!

Vi har dock gått över till att belöna med leksaker nu eftersom hon åter igen vägrar äta det fodret som för ett par dagar sedan var supergott. Så nu blir det tough love och hon får inget annat att äta förutom sin riktiga mat. Ska bli intressant att se hur länge hon kommer vägra. Och om jag kan hålla mig från att inte försöka få i henne något annat… för näringens skull…

4 svar på “Astá och hältan

 1. Hej,
  Om man arbetar mindre eller inte alls och odlar sin egen mat mm så bidrar man ju mindre till skatten som betalar för vår välfärd. Är det inte egoistiskt? Skall ni då ha samma tillgång till tex sjukvård som jag…?

  Mvh
  Petra

 2. Petra, nästa gång får du gärna kommentera i ett inlägg som är lite mer relevant.

  Enligt ditt resonemang så skulle folk som är sjukskrivna eller går på socialbidrag inte heller ha tillgång till sjukvården, men det antar jag inte är din tanke?

  Om allting går som planerat så kommer vi ha betalat in mer skatt än snittpersonen gör under sin livstid, så där har vi inte dåligt samvete. Och även om det inte hade varit fallet, så hade vi nog inte känt oss egoistiska i alla fall (vi har ju trots allt betalat en massa skatt tills vi byter till helt självförsörjande).

  I och med att vi odlar egen mat, så tar vi inte del av subventioneringen av bönder (odling och kött). Vi använder samtidigt vägarna mindre, eftersom vi inte kommer pendla.

 3. 1. Jag hittade ingen mailadress, därav att jag använde senaste kommentarsmöjlighet.

  2. Sjukskrivna, socialbidrag etc är ju inte ett fritt val. En helt annan sak.

  3. Jag tycker det är en intressant frågeställning och samtliga jag tagit
  upp det med som lever som ni blir förbannade… Så jag tror det finns
  nåt som behöver lyftas och diskuteras.

  Antingen deltar man i samhället och får del av samhället eller så står
  man utanför och får då stå utanför samhället.

  Det är min generella synpunkt.

  /P.

  1. Som Daniel skriver så har vi betalat vår beskärda del av skatt och kommer betala mer än en normal människa. Även den delen av skatten som uppenbarligen går till stripklubbar, generösa fallskärmar till politikerna och tillväxtverkets små kalas betalar vi snällt.

   Självklart finns det en poäng i det du säger, men vi känner oss inte alls träffade av beskrivningen ”utnyttja det gottiga och låt någon annan betala notan”.

   Vi ser gärna tips, kritik och råd när det gäller lantbruk och självhushåll här på bloggen. Den här typen av diskussioner för vi inte här då det inte är relevant för oss. Bra att du uppmärksammade oss på att vår mailadress inte finns på bloggen! Ska ordna det.

   Tack för din synpunkt.

   /Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *