Våra djur

Djuren vi har på gården har alla sin personlighet, de flesta är välartade. Vissa är lite väl skäliga, andra lite buffliga och andra har ett  enormt sug att tugga på oss vilket är mindre uppskattat men generellt så är alla väldigt härliga.

Förutom hunden och katterna så är övriga djur gamla svenska lantraser. Dessa raser har anpassats till ett nordligt klimat under hundratals år. Tack vare detta har de utvecklat egenskaper och exteriör för vara ute året om och de har ofta en förmåga att ta till sig foder lätt.

Så, under varje länk finns bilder och presentationer för varje individ!

2 svar på “Våra djur

 1. Vad spännande att läsa om er gård och era djur! Snubblade in här när jag snooglade om musteriet i Kalmar. Insåg snabbt när jag såg bilder att vi gått samma nybörjarkurs i biodling på Skälby för några år sedan.
  Men jag såg ingen presentation av bin på djursidan? Blev det inga?

  1. Hej Jessica

   Bin skulle kommit till gården i år, men.. få barn och starta musteri tog mer på krafterna än väntat (optimist ska man vara!).

   Så nuvarande plan är att ta in bin nästa år. Det finns en äppellund med ca 30 träd i närheten (som ska beskäras), vilket gör att bi känns ännu mer aktuellt (och viktigt).

   Du köpte väl ett samhälle under kursen.. ? Har det blivit fler?

   / daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *